Seværdigheder

Seværdigheder

Der findes – alt efter interesse – utroligt meget at se i området omkring Uzes. Nedenfor er blot anført nogle af de mest kendte turistmål indenfor ca. en times kørsel fra Vallabrix.

Pont du Gard (12km)

Den 2000 år gamle romersk anlagte aquadukt over Gardon floden for at sikre vandforsyning til Nimes. Der kan bades i floden og kanoer kan lejes i f.eks. Collias.

Gorges de l’Ardeche (45km)

50 km nord for Vallabrix løber Ardeche floden. Det er et must at følge Ardeche flodens smukke løb fra f.eks. Vallon – Pont – D’Arc ned mod Pont Saint Esprit.

Nimes (40km)

Med sin utrolig flotte arena og mange historiske bygningsværker og parker er Nimes et besøg værd. Store dele af den indre by er i dag fodgænger område, og her findes mange muligheder for at forny sin garderobe.

Avignon (45 km)

Besøg Saint Benezet broen, som blev bygget i det 12. århundrede. Besøg også Palais des Papes, der husede den forlagte pavekirke i 14. og 15. århundrede.

Arles (65km)

Van Gogh’s by med den utroligt smukke romerske arena.

Orange (60km)

I Orange finder man foruden det smukke antikke teater, hvor der http://192.168.1.1sommeren igennem er forestillinger af forskellig art. I byen finder man også den romerske sejrsport; endvidere har Orange en utrolig hyggelig bymidte med små snævre gader og pladser med caféer og gadesælgere.

Bambusskoven i Anduze (60km)

Se under Links

Middelhavet (90km)

Her finder man meget fine badestrande mange steder. Særligt vil vi fremhæve stranden ved La Grande Motte.

Camarque (80km)

Med sine vilde heste, saltindvinding, lyserøde flamingoer og middelalderbyen Aigues-Mortes – en særpræget naturoplevelse.

 

Vine i området

Det franske vinområde ned til Middelhavet udgør verdens største samlede vinområde. Vallabrix ligger midt i den sydvestlige del af Côtes du Rhône området, der sammen med Languedoc og Rousillion leverer ca. halvdelen af al fransk vin.

I de senere år er netop vin fra dette område blevet meget efterspurgt, da man får “meget for pengene”. Og så er klimaet mere stabilt, hvilket naturligt giver en konstant høj kvalitet fra år til år, så man behøver ikke være så nøje med årgangene.

Ca. 40 km fra Vallabrix ligger Chateauneuf-du-Pape. Vinene fra dette område sammensættes af op til 13 forskellige druesorter. Vinene fra dette område er gode og stabile, men også dyre i forhold til hvad man får af god vin i andre lokalområder. Men byen er et besøg værd, og så skal man også huske at kæmpe sig op til ruinen af pavens sommerresidens, hvor der en smuk udsigt ud over Rhône flodens forløb.

Ca. 10 km. nordøst for Chateauneuf-du-Pape finder man to andre spændende appellationer: Gigondas og Vacqueyras. Her kan man også købe god kraftig gemmevin til lidt mere acceptable priser, selv om de også er kommet godt med i de senere år. Lige i nabolaget finder man også Rasteau, som producere vine, som efterhånden er blevet meget efterspurgte.

Lidt nord for Vallabrix ligger appellationen Chusclan, som i 2011 fusionerede med naboen Laudun. Vi kan anbefale at besøge vinkooperativet i Chusclan, der både har mange gode vine og fin service. Det sammen gælder for appellationen Saint-Gervais, der ligger lidt vest for Bagnols. Husk i øvrigt når du nu er taget på vin tur, at købe den gode vracvin (dunkvin, man køber litervis i egne medbragte dunke) fra Gaujac, der ligger på vejen til Bagnols.

I 2015 oplevede vinproducenterne i Uzes området at blive “forfremmet” fra den ordinære Cotes du Rhône appellation til en appellation med egen betegnelse: Duché d’Uzès.  Og man må sige at de er kommet godt efter det. Vinene er typisk for gode kvalitetsvine fra Rhône, men desværre er prisen også fulgt med.

Og så er der jo alle de lokale vinbønder, som næsten alle gerne vil sælge deres vin til besøgende. I huset findes PR-materiale fra forskellige kooperativer og vinproducenter, ligesom der findes flere bøger om fransk vin og kultur i øvrigt.

Vil du sætte dig lidt mere ind i vinene fra området, så læs bl.a. “Rhône vinene” af Niels Lillelund, hvor du også kan læse nærmere om vinene fra det nordlige Rhône med Hermitage,Saint Joseph, Condrieu m.fl.

 

Under Links findes henvisning til en række forskellige vinproducenter i området.